Esküvőszervező Tanfolyam a Facebook-on
Esküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező Tanfolyam

Mire figyelj, amikor
tanfolyamot választasz?

Nagyon fontos kérdés, és sajnos egyre gyakrabban fordul elő, hogy valaki azután jön a tanfolyamunkra, miután már csalódott egy másikban. Márpedig egy tanfolyam elvégzése anyagi ráfordítást igényel, emellett időt és energiát fektetsz bele. Ráadásul az itt tanultak fogják megalapozni később a munkádat, szakmai sikereidet. Ezért is fontos, hogy jól, megbízhatóan válassz képző intézményt, mert a túl olcsó gyakran később túl sokba kerül.

Nem lenne etikus minősíteni más képzőket, nem is szeretnénk ezt tenni. Megkértük Rátkai Tímeát, tanfolyamunk szakmai vezetőjét, hogy általános szabályként állítson össze néhány tanácsot azoknak, akik esküvőszervező tanfolyamot keresnek.

Az alábbiakban ezeket olvashatod:

  • Az elmúlt években a tanfolyamok száma megsokszorozódott, sajnos ezzel azoké a képzéseké is, melyek mindenfajta engedély, szakmai háttér nélkül oktatták az esküvőszervezést.
    A helyzetet csak rontja, hogy 2013-tól a tanfolyamok indításának még kevesebb feltétele van mint azt megelőzően. Ezért azt javasoljuk, hogy körültekintően válassz oktatási intézményt, lehetőleg olyat, amelynek vannak egyéb, szakmai képzései, melynél meggyőződtél arról, hogy valós szakmai háttérrel rendelkezik.
  • Mindenképp nézd meg eddig hány képzést indított a cég, és milyen létszámmal! Sajnos gyakoriak az egyszeri alkalommal felbukkanó tanfolyamok, melyek a kudarc után ugyanolyan gyorsan tűnnek el mint ahogy előkerültek, de ez nem vigasztalja azokat, akik mellettük döntöttek.
  • Figyelj oda, kik az oktatók a képzésen! Egy esküvőszervező tanfolyamon jó esetben gyakorló esküvőszervező, és az esküvői szolgáltatói ágak elismert képviselői oktatnak. (Hallottam már olyanról, ahol még ez sem stimmelt, de erre most ki sem térnék) Nem elvárható Tőled, hogy ismerd az esküvői piacot, de hasznos segítség a google, keress rá az előadók nevére! Amennyiben a képző igényes arra, hogy valóban profi előadói csapatot válogasson össze, akkor az oktatókról számtalan oldalt találsz majd, ahol szakmai elismeréseikről írnak, találhatsz általuk publikált cikkeket, illetve számtalan pozitív visszajelzést pároktól, akiknek az esküvőjén dolgoztak. Légy körültekintő, mert nem mindegy kitől és mit tanulsz majd meg!
  • Fordíts külön figyelmet arra, hogy az esküvőszervezést ki oktatja majd a tanfolyamon! Sajnos gyakran találkozunk olyan tanfolyamokkal, ahol a szakmai oktató neve az esküvői piacon ismeretlen, de előfordult már több alkalommal, hogy egy nálunk végzett hallgató kezdett el pár hét múlva saját tanfolyamot hirdetni. Ugye nem szeretnél olyantól tanulni aki még soha nem szervezett esküvőt? Nézd meg mióta van a szakmában, milyen esküvőket szervezett, milyen szakmai elismertsége van, hiteles ember-e a számodra? Hangzatos sorokat mindenkiről olvashatsz, de nézd meg azt is mi a sorok mögötti valós tartalom!
  • Kérj egy rövid listát azokról a hallgatókról, akik a tanfolyamon végeztek és jelenleg esküvőszervezőként dolgoznak. Egy jó tanfolyam legfontosabb ismérve, hogy képes-e olyan megalapozott tudást átadni, melynek felhasználásával a résztvevők képesek egy sikeres esküvőszervező praxis elindítására és működtetésére! Egyértelmű a képlet: mi is akkor vagyunk sikeresek, ha a tanfolyamaink résztvevői azok!
    Nézz ennek utána mielőtt valahová beiratkozol!
Ajándékutalvány