Prestige Oktatási Stúdió Prestige Oktatási Stúdió Esküvőszervező Tanfolyam Esküvőszervező Tanfolyam
Esküvőszervező tanfolyam
Esküvőszervező tanfolyam - Mire figyelj, amikor tanfolyamot választasz?

Mire figyelj, amikor tanfolyamot választasz?

Nagyon fontos kérdés, és sajnos egyre gyakrabban fordul elő, hogy valaki azután jön a tanfolyamunkra, miután már csalódott egy másikban. Márpedig egy tanfolyam elvégzése anyagi ráfordítást igényel, emellett időt és energiát fektetsz bele. Ráadásul az itt tanultak fogják megalapozni később a munkádat, szakmai sikereidet. Ezért is fontos, hogy jól, megbízhatóan válassz képző intézményt, mert a túl olcsó gyakran később túl sokba kerül.

Nem lenne etikus minősíteni más képzőket, nem is szeretnénk ezt tenni. Megkértük Rátkai Tímeát, tanfolyamunk szakmai vezetőjét, hogy adjon néhány tippet, ötletet a választáshoz azoknak, akik esküvőszervező tanfolyamot keresnek.

Az elmúlt években a tanfolyamok száma megsokszorozódott, sajnos ezzel azoké a képzéseké is, melyek mindenfajta engedély, szakmai háttér nélkül oktatták az esküvőszervezést.

A helyzetet nehezíti, hogy a felnőttképzés szabályozásának gyakori változása miatt sokan bizonytalanok abban, mely képzések indulnak szabályos körülmények között és melyek azok, amik hivatalos bejelentés nélkül zajlanak úgy, hogy a résztvevők a végén nem kapnak hivatalos tanúsítványt annak elvégzéséről. Ezért azt javasoljuk, hogy körültekintően válassz oktatási intézményt, csak olyan helyre jelentkezz ahol a weboldalon fel van tüntetve a képző intézmény felnőttképzési bejelentésének száma, illetve ahol a képzés elvégzéséről a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer által kiállított hivatalos tanúsítványt kapsz.

Mindenképp nézd meg eddig hány képzést indított az oktatási stúdió, és milyen létszámmal! Sajnos gyakoriak az egyszeri alkalommal felbukkanó tanfolyamok, melyek a kudarc után ugyanolyan gyorsan tűnnek el, mint ahogy előkerültek, de ez nem vigasztalja azokat, akik mellettük döntöttek.

Figyelj oda, kik az oktatók a képzésen! Egy esküvőszervező tanfolyamon jó esetben gyakorló esküvőszervező, és az esküvői szolgáltatói ágak elismert képviselői oktatnak. (Hallottam már olyanról, ahol még ez sem stimmelt, de erre most ki sem térnék) Nem elvárható Tőled, hogy ismerd az esküvői piacot, de hasznos segítség a google, keress rá az előadók nevére! Amennyiben a képző igényes arra, hogy valóban profi előadói csapatot válogasson össze, akkor az oktatókról számtalan oldalt találsz majd, ahol szakmai elismeréseikről írnak, találhatsz általuk publikált cikkeket, illetve pozitív visszajelzéseket pároktól, akiknek az esküvőjén dolgoztak. Légy körültekintő, mert nem mindegy kitől és mit tanulsz majd meg!

Fordíts külön figyelmet arra, hogy az esküvőszervezést ki oktatja majd a tanfolyamon! Sajnos gyakran találkozunk olyan tanfolyamokkal, ahol a szakmai oktató neve az esküvői piacon ismeretlen, de előfordult már több alkalommal, hogy egy nálunk végzett hallgató kezdett el pár hét múlva saját tanfolyamot hirdetni. Ugye nem szeretnél olyantól tanulni, aki még soha nem szervezett esküvőt? Nézd meg mióta van a szakmában, milyen esküvőket szervezett, milyen szakmai elismertsége van, hiteles ember-e a számodra? Hangzatos sorokat mindenkiről olvashatsz, de nézd meg azt is mi a sorok mögötti valós tartalom!

Kérj egy rövid listát azokról a hallgatókról, akik a tanfolyamon végeztek és jelenleg esküvőszervezőként dolgoznak. Egy jó tanfolyam legfontosabb ismérve, hogy képes-e olyan megalapozott tudást átadni, melynek felhasználásával a résztvevők képesek egy sikeres esküvőszervező praxis elindítására és működtetésére! Egyértelmű a képlet: mi is akkor vagyunk sikeresek, ha a tanfolyamaink résztvevői azok!

Hisszük, hogy a sikereid nagyrészt rajtad múlnak majd, de nagyon sokat számít az is, hogy az alapokat, a szakma szeretetét, azt a tudást ami az elinduláshoz kell hol, milyen szakemberektől és milyen környezetben tudod majd elsajátítani. Légy igényes a választásodnál, később még hálás leszel magadnak ezért!

Tovább a regisztrációhoz

  • 0 Éve a szakmában
  • 0 Sikeres tanfolyam
  • 0 Végzett hallgató